GOMITO™

 

Ένα από τα χειρότερα συναισθήματα που μπορεί κανείς να βιώσει είναι να νιώθει πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να σκιστούν στην τσέπη του 430 ευρώ. Τι εννοείτε δεν σας έχει τύχει ποτέ; Μάλλον δεν έχετε δοκιμάσει να κρεμάσετε την προσφάτως αγορασμένη GoPro λίγο πάνω από την αριστερή ρόδα του αμαξιού σας και να κάνετε βόλτα στην πόλη. Μάλλον δεν το έχετε κάνει αυτό.

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν αρκετά χειρότερα συναισθήματα που μπορεί να βιώσει κανείς (βλέπε ερωτική απογοήτευση, ανεύρυσμα κτλ), όμως για τις ανάγκες της πλοκής θα υποθέσουμε πως αυτό το συναίσθημα ανήκει στο ανώτερο κλιμάκιο απαισιότητας. Επίσης κάτι έχει πάθει ο υπολογιστής μου και δεν βάζει τους τόνους και τα κενά και κάθομαι και τα διορθώνω σαν τον χαζό. Ή αυτό, ή παθαίνω κι εγώ ανεύρυσμα.

Η εν λόγω βόλτα έγινε καιρό πριν. Ήταν τις πρώτες μέρες που αγόρασα την κάμερα και ήμουν ακόμη, σε άψογη ελληνική, «ψαρωμένος μέχρι αηδίας». Συμπεριφερόμουν στην κάμερα σαν να είναι νεογέννητο εφταμηνίτικο φιλάσθενο βρέφος, την κοίμιζα νωρίς τα βράδια και φρόντιζα να ρευτεί μετά τη φόρτιση.

Πλέον είμαι μαθημένος και «ξεψαρωμένος». Είμαι από αυτούς τους ενοχλητικούς που γυρνάνε παντού με τη GoPro (έχω και κοντάρι) και προσπαθούν να πείσουν τους πάντες ότι δεν παθαίνει τίποτα. «Μα δε σπάει σου λέω ρε πουλάκι μου!!! Πέτα την με μανία στον τοίχο, σε προκαλώ, είναι πιο πιθανό να σπάσει ο τοίχος παρά η κάμερα!». Κάποτε θα βρεθεί όμως κάποιος που θα την πετάξει όντως στον τοίχο και όλως τυχαίως η ημερομηνία αυτή θα συμπέσει με την ημερομηνία τερματισμού αυτού του blog, γιατί ως γνωστόν, no GoPro, no honey”.

Πίσω στην βόλτα λοιπόν. Ήμουν στην μαγευτική Κρήνη, γνωστή -στους Θεσσαλονικείς και σε κάποιους άλλους καλά πληροφορημένους- για την ωραία της θέα στη θάλασσα, τα πολλά παραλιακά καφέ και την κυριακάτικη συνάθροιση όλων των κάγκουρων βορείου Ελλάδος που έχουν στην κατοχή τους αμάξι ή μηχανή που κάνει πάρα πολύ αχρείαστο θόρυβο. Κι επειδή όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη, ήμουν κι εγώ μια Κυριακή στην Κρήνη.

Το αμάξι μου δεν κάνει θόρυβο. Είναι μία Alfa Romeo. Και σαν ιταλικό αμάξι που σέβεται τον εαυτό του, έχει θέμα με το parktronic το οποίο δεν λειτουργεί όταν έχει κρύο και κάνει ένα συνεχόμενο μπιιιιιιιιιιιιιπ, και θέμα με το ραδιόφωνο το οποίο κάποιες φορές μουλαρώνει και δεν παίζει το τραγούδι που θέλω να παίξει. Φοβάμαι μήπως καμία μέρα αποφασίσει πως δεν γίνεται να λειτουργεί και ο κινητήρας και το φρένο μαζί, ή πως το πάτημα της κόρνας οφείλει να προκαλέσει άνοιγμα του πορτ-μπαγκάζ (σε άψογα γαλλικά εννοείται).

Αγαπώ το αμάξι μου παρά τα μικρά και ασήμαντα αυτά προβλήματα. Είναι ένα MiTo diesel 1.3. Οι φίλοι μου με ρωτάνε γιατί δεν το έβαψα μπλε και δεν έβαλα μια ταμπελίτσα από πάνω για να συνεργαστώ με το πρακτορείο ταξί «Ερμής», όμως δεν απαντώ σε κακόβουλα σχόλια.

Έτσι, την Κυριακή εκείνη προσάρμοσα τη GoPro πάνω στο ειδικό αυτοκόλλητο πάνω από την αριστερή ρόδα (το οποίο ακόμα δεν έχω βγάλει) και έκανα βόλτα στον παραλιακό της Κρήνης. Ξέρω πως οι άνθρωποι το κάνουν καμια δεκαριά χρόνια αυτό και πως δεν είναι ακριβώς είδηση, αλλά όποτε μπορεί ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί και είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον εαυτό μου.

Τα χιλιόμετρα ανέβαιναν μαζί με τους παλμούς μου αλλά η GoPro εκεί! Δεν κουνήθηκε από τη θέση της. Έβγαλα λοιπόν ένα πολύ βαρετό βίντεο στο οποίο φαίνεται μια ρόδα να γυρνάει και ακούγεται ένας απαίσιος θόρυβος. Όμως το βίντεο είναι όμορφο. Μια GoPro κάνει οποιαδήποτε φωτογραφία να φαίνεται υπέροχη. Χρειάζεται λίγη φαντασία για να βρεις τη σωστή γωνία και μηδενικές αναστολές. Για να βγάλεις ωραία φωτογραφία, πρέπει να γίνεις ρεζίλι.

Έτσι λοιπόν διήνυσα μία μικρή απόσταση και σταμάτησα για να δω με μεγάλη έκπληξη πως η κάμερα ήταν όντως ακόμα εκεί και ένας κόσμος δυνατοτήτων ανοίχτηκε μπροστά στα μάτια μου. Περιττό να προσθέσω πως δεν έχω κάνει ούτε ένα άλλο βίντεο από εκείνη τη μέρα αλλά τα καλύτερα έπονται .

Είναι πάντως μαγευτικό για το ρομαντικό μου μυαλό το πώς ένα τόσο μικρό πράγμα μπορεί να έχει τόσο σπουδαία αποτελέσματα. Κάτι το οποίο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με καμία άλλη πτυχή της ζωής μου.

Advertisements
Tagged with: