ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΤΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ

Η αναπλασμένη Νέα Παραλία είναι το διαμάντι της σύγχρονης Θεσσαλονίκης. Εκτείνεται από το Μακεδονία Παλάς έως το Μέγαρο Μουσικής και είναι αγαπημένος προορισμός μικρών, μεγάλων και υπερβολικά μεγάλων που κάθονται ακίνητοι με τις ώρες και σε αναγκάζουν να τους σπρώξεις λίγο με το δάχτυλο για να δεις αν αντιδρούν.

Αγαπημένο τους μέρος να κάθονται είναι πρώτον το ακριβές κέντρο των παγκακίων, με αποτέλεσμα να μη χωράς στο παγκάκι χωρίς να τους κουνήσεις και δεύτερον η μέση του ποδηλατοδρόμου. Οι υπερήλικοι λοιπόν είναι ο κύριος λόγος της ηχορύπανσης στην Νέα Παραλία γιατί αναγκάζουν τους ποδηλάτες να προβούν στο απείρως ενοχλητικό «ντριν ντριν» με το τρισάθλιο κουδουνάκι, που ψηφίστηκε το πιο ενοχλητικό αντικείμενο του 21ου αιώνα.

Εκτός των υπερηλίκων, πρόβλημα προκαλεί και ο φαρσέρ ο οποίος πηγαίνει στη Νέα Παραλία τις μεταμεσονύχτιες ώρες και χτίζει κήπους, ώστε η Νέα Παραλία να έχει 482 καταγεγραμμένους -προς το παρόν. Οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης βάζουν τα δυνατά τους να εντοπίσουν τον δράστη, ο οποίος κατηγορείται επίσης για την τροποποίηση των ραδιοφώνων των ταξί στον δήμο Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να πιάνουν μόνο Real FM.

Ένα άλλο γραφικό κομμάτι της Νέας Παραλίας είναι οι τουρίστες που βγάζουν περίπου 34 φωτογραφίες το δευτερόλεπτο. Όλοι αυτοί οι τουρίστες έχουν υπογράψει κάποιο συμβόλαιο που τους υποχρεώνει να νοικιάσουν αυτά τα αντιαισθητικά 6-θέσια ποδήλατα και να κάνουν βόλτες πάνω κάτω την παραλία φορώντας ψάθινα καπέλα. Φυσικά, θα ανεβάσουν κάπου μια σέλφι και θα γράψουν μία λέξη με πολλά «λ» γιατί εμείς οι Θεσσαλονικείς μιλάμε με το «λ».

Με έχει κουράσει αυτό το αστειάκι με το «λ». Έχει καταντήσει ανόητο πια και νομίζω πως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικαι μόλις θυμήθηκα ότι τελείωσα το προ-προηγούμενο άρθρο με αυτό το αστείο.

Στην κατηγορία των τουριστών μάλλον εμπίπτω και εγώ, που κυκλοφορώ στην παραλία με τη GoPro. Εγώ βέβαια δεν νοικιάζω 6-θέσιο ποδήλατο και δε φοράω ψάθινο καπέλο και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για αυτές μου τις αποφάσεις. Εάν πότε κάνω οποιοδήποτε από τα δύο δώστε μου επιτόπου ένα δυνατό χαστούκι.

Μία άλλη πολυαγαπημένη κατηγορία ανθρώπων που θα συναντήσει κανείς στην Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης είναι οι ψαράδες. Έχουν παρατηρηθεί κατά μόνας αλλά και σε ομάδες. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η σκέψη πως έχεις κι εσύ φάει κάποιο ψάρι από αυτά που βγάζουν από το λαχανοπορτοκαλί νερό του Θερμαϊκού κόλπου, αλλά επίσης εξαιρετικά επικίνδυνη, γιατί μπορεί να σε κάνει να κλαις το βράδυ μόνος σου σε εμβρυακή στάση.

Οι ψαράδες λοιπόν θεωρούν γούρι να κουνήσουν προς τα πίσω το καλάμι τους για να πάρουν φόρα και να το τινάξουν μέσα στη θάλασσα, το δευτερόλεπτο που εσύ είσαι ακριβώς από πίσω. Η Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης μετρά 8 τυφλώσεις και 32 καρούμπαλα ημερησίως και κατέχει την πρώτη θέση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Πάντως, η απόχρωση του νερού του Θερμαϊκού μπροστά στην παραλία είναι πραγματικά από λαχανοπορτοκαλί μέχρι καφεμπορντοροδοκόκκινο. Φανταστείτε τον κακομοίρη που προσπαθεί να πάρει το Α2 στα Ελληνικά και διαβάζει το μπλογκ μου. Αυτή τη στιγμή σκίζει το πτυχίο του Α1 και την αναμνηστική μπλούζα “I LOVE CHALKIDIKI”.

Λόγω της απόχρωσης του νερού, οι λήψεις που το περιλαμβάνουν είναι προβληματικές. Έτσι, οι καλές φωτογραφίες της παραθαλάσσιας Θεσσαλονίκης είναι αυτές που δεν περιέχουν τη θάλασσα. Τι να κάνουμε ρε παιδιά, δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα.

Το βασικό πρόβλημα της GoPro είναι πως ο φακός της είναι τόσο ευρυγώνιος, που ό,τι και να κάνεις, το πλάνο θα έχει μέσα το νερό. Όμως εκτός αυτού πιάνει και τον τύπο ο οποίος πιστεύει ότι είναι εκτός πλάνου και σκαλίζει τη μύτη του ή αποφασίζει να ανακουφίσει την έντονη φαγούρα στα γεννητικά του όργανα, χαλώντας την ωραιότερη φωτογραφία που έχεις βγάλει ποτέ.

Στην Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης λοιπόν, επειδή ακριβώς έρχονται τόσοι πολλοί άνθρωποι, είναι πάρα πολύ δύσκολο να βγάλεις τη φωτογραφία που θέλεις. Εγώ όμως δεν είμαι απαισιόδοξος άνθρωπος. Πήγα λοιπόν στις 12 το μεσημέρι και η πρώτη ωραία φωτογραφία που έβγαλα είναι αυτή που επισυνάπτω στη δημοσίευση.

Advertisements
Tagged with: