Street Outdoors; Urania Bar

 

Στις 17 Απριλίου 2016 έγινε το Street Outdoors στο Urania Bar. Για όσους έχουν πολλαπλές άγνωστες λέξεις σε αυτήν την πρόταση, διευκρινίζω πως το Street Outdoors είναι ένα event-party που λαμβάνει χώρα σε διάφορα μαγαζιά (της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο) και το Urania είναι ένα μαγαζί σε ταράτσα, απέναντι από το διάσημο πλέον Fragile στη Βαλαωρίτου της Θεσσαλονίκης.

Το συγκεκριμένο Street Outdoors είναι το νέο trend. Εδώ και ενάμιση μήνα, βλέπω τους φίλους μου στο Facebook να πατάνε πως «ενδιαφέρονται» ή πως «θα πάνε». Για την ακρίβεια, 2.200 άτομα πάτησαν στο Facebook πως θα πάνε, 3.100 ενδιαφέρθηκαν να πάνε και 40.000 δεν ενδιαφέρθηκαν καθόλου που όλοι αυτοί ενδιαφέρθηκαν να πάνε.

Το “interested” είναι η νέα μόδα του Facebook. Θέλεις να δείξεις πως είσαι αρκετά ενδιαφέρον τυπάκι αλλά δεν είσαι έτοιμος να δεσμευτείς πως θα πας στην εκδήλωση «62 χρόνια νεοκλασικού κονστρουκτιβισμού»; Το “interested” είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου.

Κακόβουλα σχόλια του στυλ «πάτησες κι εσύ “interested” στο Street Outdoors στο Urania Bar, παλιοϋποκριτή» θα διαγράφονται πάραυτα. Το πάτησε ο μικρός μου ξάδερφος ή ο άσπονδος εχθρός μου. Ό,τι σας φαίνεται πιο πειστικό.

Έτσι, από τη μία δείχνεις τις ενδιαφέρουσες πτυχές του χαρακτήρα σου, αλλά από την άλλη δεν θα σου πει και κανένας τίποτα αν δεν πας- γιατί αν πατήσεις στο Facebook πως θα πας, τότε πρέπει να πας. Για μια υπόληψη ζούμε. Αν δεν σου αρέσουν οι κοινωνικές υποχρεώσεις που συνοδεύουν τη νέα εποχή, να πας να μονάσεις, φίλε οπισθοδρομικέ. Άντε.

Έτσι λοιπόν, η αρχική μου σελίδα στο Facebook έχει γεμίσει με ανθρώπους που ενδιαφέρονται να πάνε σε πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, αλλά τελικά προτιμούν να κάτσουν σπίτι τους και να δουν την αγαπημένη τους τηλεοπτική σειρά, με τα εσώρουχα, τρώγοντας Doritos.

Επειδή λοιπόν οι διοργανωτές του Street Outdoors «πήρανε χαμπάρι» -η αγαπημένη μου έκφραση-  πως θα γίνει του Κουτρούλη ο γάμος στην μικροσκοπική ταράτσα του Urania Bar, θέσπισαν τον κανόνα «ένας βγαίνει, ένας μπαίνει», δηλαδή από κάποιο σημείο και μετά, για να μπεις, πρέπει να βγει κάποιος άλλος.

Στην πραγματικότητα, εφαρμόστηκε ο κανόνας «ένας βγαίνει, μία κοπέλα που θέλει να απαυτώσει ο διοργανωτής του πάρτι μπαίνει», αν κρίνω από τα 35 λεπτά που περίμενα μπροστά στα μούτρα του πορτιέρη. Στο ενδιάμεσο διάστημα, μπήκαν 67 φίλοι του διοργανωτή από τον στρατό, από τη δουλειά και από τη γειτονιά. Ας μην ξεχνιόμαστε, το Street Outdoors μπορεί να ευρωπαΐζει πολύ, αλλά διοργανώνεται στην Ελλάδα, και το αγαπημένο μας εθνικό σπορ είναι η υπερπήδηση μπροστινών σε ουρές.

Αφού τελικά περιμέναμε πολλή ώρα και είχαν μπει πάρα πολλοί φίλοι-γνωστοί-υποψήφιες νύφες, οι διοργανωτές κατάλαβαν πως ο κόμπος έφτασε στο χτένι και, πολύ ευγενικά, μας είπαν να περάσουμε. Πρέπει να αναφέρω πως για τους κοινούς θνητούς που δεν είχαν ερωτικές συναναστροφές με τους διοργανωτές, λειτουργούσε συμπληρωματικό πάρτι στον τρίτο όροφο, έναν όροφο κάτω από την ταράτσα.

Για να λέμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη (μια έκφραση τον λόγο ύπαρξης της οποίας ψάχνουν οι καλύτεροι ντετέκτιβ του κόσμου, κλειδωμένοι σε ένα δωμάτιο), η κατάσταση στην κορυφή του κτιρίου ήταν εξαιρετικά ανθρώπινη. Δεν κινδύνευε κανένας να πέσει από το τετραώροφο κτίριο, η μουσική ήταν υπέροχη και το κλίμα εξαιρετικά φιλικό- πράγμα που είναι άμεσα συνδεδεμένο με το ότι όλοι εκεί πάνω ήταν εξαιρετικά σουρωμένοι.

Δεν γνωρίζω αν όλοι που δήλωσαν το ενδιαφέρον τους για το event βρέθηκαν τελικά εκεί. Πάντως, προτείνω στο Facebook να προσθέσει και το στατιστικό “survived” μετά το πέρας ενός event, για να μπορούμε να γνωρίζουμε τις πιθανότητες επιβίωσής μας.

Προτείνω επίσης την κωδική ονομασία «πυρσός σε πυριτιδαποθήκη» για το event. Η συγκέντρωση 3.100 σουρωμένων σε μία μικροσκοπική ταράτσα πάει πακέτο με την πρόσληψη ενός ικανότατου δικηγόρου, με την αγορά εισιτηρίων άνευ επιστροφής για Ινδία και την ληξιαρχική αλλαγή ονόματος σε Ατραλαράσου.

Εγώ, αν ήσουν στο Urania –που, στατιστικά, έχεις περισσότερες πιθανότητες να ήσουν παρά να μην ήσουν-, ήμουν ο ηλίθιος με το σελφοκόνταρο. Ήμουν ο «συγγνώμη φίλε, μπορώ να περάσω για να βγάλω φωτογραφία;» Δεν καταλαβαίνω την υπομονή σας. Εγώ θα με είχα χτυπήσει. Άλλωστε, η μόνη ουσιώδης χρήση του σελφοκόνταρου είναι να χτυπάς με αυτό τον ιδιοκτήτη του.

 

Advertisements
Tagged with: