Auto Moto Festival SKG

 

Από τις 14 έως τις 17 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Auto Festival και το Scooter Moto Festival, δηλαδή η έκθεση αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, της οποίας βασικό έκθεμα ήταν το κεφάλι αυτού που πρωτοχρησιμοποίησε τη λέξη «μοτοσικλέτα» για να περιγράψει μία μηχανή.

Η έκθεση έγινε μέσα στη ΔΕΘ και η είσοδος έκανε 4 ευρώ. Φήμες λένε ότι πωλήθηκε ένα εισιτήριο σε κάποιον ο οποίος δεν είχε φίλο/γνωστό/μπατζανάκη μέσα στην έκθεση και οι διοργανωτές συγκέντρωσαν το αστρονομικό ποσό των 2,68 € με το ΦΠΑ. Από αυτά, μοίρασαν 1,68 € σε φιλανθρωπίες, έδωσαν μισό ευρώ σε έναν ναρκομανή για να πάρει μια τυρόπιτα –αφού πρώτα σιγουρεύτηκαν ότι δεν θα το χρησιμοποιήσει για κακούς σκοπούς- και μοιράστηκαν 18 λεπτά δια του 134.

Αφού λοιπόν μπήκα στην έκθεση, παρατήρησα πως εκτός από τα υπέροχα νέα μοντέλα μηχανών, υπήρχαν και μερικά καγκούρικα αριστουργήματα, όπως το επινικελωμένο Hayabusa (μηχανή μεγάλου κυβισμού) το οποίο μπορούσες να κοιτάξεις μόνο με γυαλιά ηλίου γιατί γυάλιζε περισσότερο και από την καράφλα του καθηγητή της ιστορίας μου στο γυμνάσιο, υπό το φως λάμπας φθορίου.

Υπήρχε επίσης ένα μηχανάκι το οποίο είχε ρετουσαριστεί με θέμα τους 300. Είχε δηλαδή γραμμένο παντού το «300», έγραφε στο πλάι «μολών λαβέ», είχε το χρώμα της σπαρτιάτικης πανοπλίας και είχε κρεμασμένη μπροστά από το φανάρι μια περικεφαλαία με αυτό το κόκκινο τρίχωμα από πίσω, το οποίο λογικά χρησιμεύει για να ξεσκονίζεις το φανάρι.

Θα με ρωτήσετε «και γιατί δεν τα έβγαλες φωτογραφία, ρε ηλίθιε;», και θα σας πω ότι έκλεισε η GoPro από μπαταρία. Ναι, κλείνει η GoPro από μπαταρία, αν είσαι αρκετά ανόητος και δεν την φορτίσεις. Εκτός όμως από αυτό, πρώτον η φωτογραφία της επινικελωμένης μηχανής θα ήταν σαν να βγάζω φωτογραφία τον ήλιο και δεύτερον δεν θέλω να υπάρχει φωτογραφία στο μπλογκ μου με ένα μηχανάκι που γράφει πάνω «μολών λαβέ».

Ευτυχώς, πριν κλείσει η κάμερα είχα περάσει από τα υπόλοιπα δωμάτια και είχα δει πολύ όμορφα μηχανάκια. Για τους γνώστες, η έκθεση είχε τον Superduke 1290 της KTM, είχε το Panigale 1299 της Ducati και τον μεγάλο μου έρωτα, το Monster 819 της Ducati, το οποίο για κάποιους είναι υπερβολικά περίεργο, αλλά για εμένα δεν είναι αρκετά.

Ωστόσο, ξέρω ελάχιστα πράγματα για τις εν λόγω μηχανές. Ξέρω ότι αν έχεις τέτοια μηχανή κοιμάσαι με το μαχαίρι κάτω από το μαξιλάρι, γιατί όλοι οι κλέφτες της Θεσσαλονίκης και περιχώρων ξέρουν επίσης ότι έχεις αυτή τη μηχανή. Ξέρω πως αν έχεις αυτή τη μηχανή, έχεις κοπέλα. Ξέρω ότι αν πέσεις από αυτή τη μηχανή ενώ σε βλέπει η κοπέλα, δεν θα έχεις πια κοπέλα. Κι αυτό αν είσαι τυχερός, γιατί μπορεί να μην έχεις πολύ σημαντικότερα πράγματα.

Στη συνέχεια, μπήκα στην αίθουσα με τα αυτοκίνητα γεμάτος ενθουσιασμό και αγωνία για το τι αυτοκίνητο θα αντικρίσω και είδα ένα Ford Kuga και ένα Fiat Doblo. Καλά ρε, πλάκα μου κάνετε; Φέρατε ένα βανάκι σε έκθεση αυτοκινήτου; Είναι άλλωστε γνωστό ότι είναι το όνειρο κάθε μικρού αγοριού που πάει σε μία έκθεση αυτοκινήτου να δει ένα βαν το οποίο είναι Fiat. Το καταναλωτικό κοινό του Fiat Doblo είναι μόνο ο Super Mario, ο οποίος είναι και Ιταλός, και υδραυλικός.

Πρόσφατα επίσης έμαθα πως υπάρχει Fiat Panda Van. Αυτό μας επηρεάζει όλους για τους εξής δύο λόγους: πρώτον, όσο άσχημα και αν πάει η μέρα σας, να θυμάστε πως κάποιος εκεί έξω έχει ένα Panda το οποίο είναι Van. Δεύτερον, αν είστε πολύ χαρούμενοι σήμερα, μην είστε τόσο αναίσθητοι, γιατί κάποιος εκεί έξω έχει ένα Panda το οποίο είναι Van.

Στη συνέχεια της έκθεσης, υπήρχαν δύο Range Rover (εκ των οποίων το ένα είχε πουληθεί την ώρα που περνούσα). Τα Range Rover μου αρέσουν, αλλά στη Θεσσαλονίκη είναι το ίδιο χρήσιμα με μία κάρτα απεριορίστων διαδρομών για το μετρό. Είναι σαν να πληρώνεις κάθε μήνα 46 ευρώ στα κοινόχρηστα για το ασανσέρ και να μένεις στο ισόγειο. Κοινώς, μην το κάνεις.

Το διαμάντι της έκθεσης ήταν το Ford Mustang, το οποίο είναι ένα γρήγορο αμάξι με πολύ μικρό κόστος και, απ’ ότι φαίνεται, πολύ μικρή διάρκεια μπαταρίας, καθώς “έμεινε” στη μέση της έκθεσης. Για τους φαν των ευρωπαϊκών αυτοκινήτων, τα αμερικάνικα αμάξια είναι απλώς κουτιά με πολλή ροπή. Για να σου αρέσει αυτό το αμάξι, πρέπει να έχεις απλά γούστα. Θέλεις να πατάς γκάζι και να κάνεις θόρυβο, και αυτό το Mustang το καταφέρνει.

Αρκεί βέβαια να μην έχεις πάνω από έναν φίλο. Γιατί κανένας δεν πρόκειται να χωρέσει στα «πίσω καθίσματα του Ford Mustang», τα οποία παρεμπιπτόντως αγνοούνται και αν τα δει κανείς παρακαλείται να τα επιστρέψει στη Ford.

Advertisements
Tagged with: