TOMS Flagship Thessaloniki

Η στοά του TOMS στη Θεσσαλονίκη είναι πλέον αρκετά γνωστή, προς απογοήτευση των χιλιάδων χίπστερ οι οποίοι απολάμβαναν ένα ψαγμένο μέρος, μόνο για αυτούς. Πλέον, αναγκάζονται να συναπολαύσουν τη στοά με άλλους, κοινούς θνητούς, οι οποίοι θέλουν απλώς να πιούν έναν καφέ. Η στοά άνοιξε τον Μάρτιο του 2015 και έχει φιλοξενήσει πολλούς, χίπστερ ή μη, οι οποίοι ήθελαν έναν καφέ λίγο πιο εναλλακτικό.

Η εταιρία αυτή πουλάει ρούχα, παπούτσια, τσάντες, γυαλιά και αξεσουάρ εκτός από καφέ και η φιλοσοφία της μπορεί να συνοψιστεί στο απλό και υπέροχο one for one: για κάθε αγορά που κάνετε, το TOMS βοηθάει ένα άτομο που το έχει ανάγκη.

Αυτή η εξαιρετικά απλή συναλλαγή μας βγάζει από πολλούς μπελάδες και μας κάνει να αισθανόμαστε πολύ καλύτεροι άνθρωποι. Ο ιδιοφυής κύριος πίσω από την ιδέα αυτή –αν δεν κάνω λάθος, ο Blake Mycoskie- ενσάρκωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το «με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια», στην παρούσα το ένα τρυγόνι είναι ο καφές μας, και το άλλο η ηθική μας ολοκλήρωση.

Σε κάθε τέτοια –κατά την ταπεινή μου άποψη- όμορφη και τόσο ανθρώπινη κίνηση, θα βρεθούν πάντα οι γνωστοί μπαχαλάκηδες, οι οποίοι ευτυχώς στην παρούσα δεν μπορούν παρά να ενοχλήσουν λεκτικά. Ακόμα κι αυτό, δυστυχώς, κάποιες φορές αρκεί.

Λένε λοιπόν οι εν λόγω μπαχαλάκηδες πως «όλα αυτά τα ουάν φορ ουάν είναι ένα κάρο αρλούμπες, και που ξέρω ‘γω πού πάνε τα λεφτά μου και σιγά να μη δίνετε παπούτσια σε παιδάκια να ‘ούμε, θα πάω να πιώ καφέ στην παραλιακή, θα παρκάρω κι όλας στην παραλιακή γιατί μαλάκας δεν είμαι να περπατάω και ο κουμπάρος ο αστυνόμος θα διαγράψει την κλήση». Καλώς ήρθατε στην Ελλάδα του 2016.

Είναι ο άνθρωπος ένα ζώο εξαιρετικά καχύποπτο. Δυστυχώς, κάποιες φορές –αν όχι πάντοτε- είναι περισσότερο ζώο παρά καχύποπτο. Έτσι ορισμένοι δυσκολεύονται να πιστέψουν πως αυτό στα TOMS είναι μια πραγματικότητα. Το καλό που σας θέλω κύριε Mycoskie, μην έχετε κάνει καμια βρομοδουλειά και εκτεθώ μετά από τόση ένθερμη υποστήριξη. Το καλό που σας θέλω!

Στα TOMS λειτουργεί κάτω όροφος. Ξεκίνησε σαν επέκταση της εστίασης, δηλαδή λίγος παραπάνω χώρος για να πιείς έναν καφέ. Πλέον σερβίρουν cocktails και φαγητό, αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι πως ο χώρος λειτουργεί –ανεπίσημα βεβαίως- ως αναγνωστήριο. Πάρε το βιβλίο σου, πάρε τον καφέ σου και έλα να διαβάσεις στα TOMS. Doesn’t get more hipster than this.

Το πιο αστείο απ’ όλα είναι πως όποτε διαβάζω κάπου για hipster, έχω ένα συγκεκριμένο άτομο στο μυαλό μου. Οπότε, αν αυτή τη στιγμή έχετε κάποιον γνωστό/φίλο/συγγενή στο μυαλό σας με έντονα χιπστερικές συνήθειες, παρακαλείσθε όπως πράξατε αναλόγως (χαστούκι/δημόσιος εξευτελισμός).

Τα TOMS διοργανώνουν συνεχώς events στον πολυχώρο τους στην Τσιμισκή και το πρόγραμμα υπάρχει παντού στο internet. Ένα πολύ ενδιαφέρον challenge που είχε παρουσιάσει η TOMS ήταν αυτό με τις ξυπόλητες φωτό στο Instagram: για κάθε ξυπόλητη φωτό ποδιών στο Instagram με το hashtag #withoutshoes η TOMS θα χάριζε ένα ζευγάρι παπούτσια σε κάθε παιδί που το έχει ανάγκη. «Ταβάνι» μπήκε στα 1.000.000 ζευγάρια.

Σε ένα τέτοιο challenge υπάρχουν πολλά προβλήματα. Μπορεί να έχεις εξαιρετικά αντιτουριστικά νύχια, μπορεί να έχεις παχουλούς αστραγάλους, μπορεί να είσαι κοπέλα και να μην έχεις προλάβει να βάψεις τα νύχια των ποδιών σου. Υπάρχουν λοιπόν πάμπολλοι λόγοι για τους οποίους θα αποφύγουμε την καλή πράξη, ακόμα κι αν μας βγάζει τόσο ελάχιστα από τη ζώνη άνεσής μας.

Για το ρομαντικό μου μυαλό είναι ωραίο να γνωρίζεις πως κάπου στην πόλη σου γίνεται κάτι τέτοιο. Μια καλή πράξη είναι μια βελόνα στα άχυρα, στην παρούσα ωστόσο, είναι μια στοά στην Τσιμισκή.

Advertisements
Tagged with: