EXCLUSIVE FOR MADORAS IN DA HOUSE

-Με εξαντλεί πάρα πολύ να μιλάω με τον ίδιο άνθρωπο πολλή ώρα, είπε ο Άλκης με το που κάτσαμε στο μαγαζί.

-Πολύ ενθαρρυντικό αυτό για τη συνέντευξή μας, του είπα γελώντας, ενώ ο Χάρης καθόταν στην καρέκλα απέναντί μου. Είχαμε θέα τον Θερμαϊκό. Ήταν ένα όμορφο Θεσσαλονικιώτικο απόγευμα Σαββάτου.

Ό Χάρης Αλεστάς (madorasindahouse) κι ο Άλκης Βλειώρας (atsou) είναι η ομάδα του Madoras In Da House, δυο παιδιά Βολιώτικα που έχουν ένα από τα πιο επιτυχημένα κανάλια house μουσικής στο YouTube παγκοσμίως. Ο Άλκης είναι resident DJ του madorasindahouse και production manager. Το κανάλι δημιούργησε ο Χάρης το 2012 –ή, τουλάχιστον, μια πρώιμη εκδοχή αυτού που έμελλε να γίνει το Madoras In Da House. Ήταν –ας πούμε- μια beta έκδοση, χωρίς πλάνο. Τον κύριο έλεγχο του καναλιού τον διατηρεί ο Χάρης, ενώ ο Άλκης τον βοηθά αρκετά με τα κομμάτια και έρχεται και σε επαφή με παραγωγούς.

18644273_10213093608877770_481450426_n

Γιατί Madoras In Da House;

Χ. : (Γελάνε) Είναι αστείο. Όταν ήμουν μικρός, στα 13 μου, έπαιζα Counter Strike κι είχα όνομα Mad. Ο κολλητός του Άλκη είχε μια από τις καλύτερες ομάδες Counter πανελληνίως. Εκείνος είχε όνομα Daxter. Όποιος ήταν καλός στο παιχνίδι, έβαζε στο όνομα τhν κατάληξη –or (Daxter -> Daxteror). Αυτή η λέξη όμως δεν ταίριαζε, γι’ αυτό το έκανε “Daxterάς”, και καλά ότι ήταν pro player. Εγώ γούσταρα πάρα πολύ αυτήν την ομάδα, γι’ αυτό το έκανα κι εγώ Madoras.

Δηλαδή, πιάσ’ τ’ αυγό και κούρευ’ το. Σε κάτι τέτοιο πόνταρα είναι η αλήθεια, σε μια ντροπιαστική ιστορία που τραβά από τα ζοφερά γυμνασιακά χρόνια. Αφήστε που η ζωή μου είναι ένα ψέμα: στα τόσα χρόνια που έχω κάνει subscribe στο κανάλι του Χάρη, πίστευα πως η ονομασία τονίζεται στο «ο»: Μαντόρας. Θα κάτσω λίγη ώρα να το χωνέψω και συνεχίζουμε.

Μετάνιωσες ποτέ την ονομασία;

Χ. : Καθόλου. Θεωρώ πως αν είχα βάλει κάτι κοινότυπο τότε, δε θα μεταφερόταν τόσο πολύ στόμα με στόμα. Πιστεύω πως είναι οκ, πιστεύω πως σου μένει. Παίζει φυσικά ρόλο και το “exclusive”, το οποίο ριπάρουν πολλοί djs και το βάζουν στα τραγούδια τους. Έχει καταλήξει να είναι κάτι σαν σλόγκαν, “exclusive for Madoras In Da House”.

Ά. : Την εποχή που ξεκίνησε ο Χάρης έπαιζε ακόμη πολύ το “In Da House”. Όλες οι μεγάλες House συλλογές ήταν defected in the House.

Η ζωή μου είναι για δεύτερη φορά ένα μεγάλο ψέμα. Για πολλά χρόνια πίστευα πως το σλόγκαν αυτό που άκουγα σε διάφορα μαγαζιά έλεγε “exclusive for address in the house”, όσο νόημα κι αν δε βγάζει αυτό. Ελάτε τώρα, πού να πάει το μυαλό μου στον Madoras; Όχι μόνο πίστευα πως λέει “address”, θα πόνταρα και λεφτά σε αυτό. Είχα, μάλιστα, ονομάσει έτσι και την playlist με house μουσική που είχα στο YouTube. Επλανώμην, ωστόσο, πλάνην οικτροτάτην.

18641171_10213093609317781_650441164_o

Είχες ποτέ θέμα με τα πνευματικά δικαιώματα;

Χ. : Ναι. Το πρώτο μου κανάλι μάλιστα έκλεισε το 2010 από copyright strike –δεν είχα πολλά subs, γύρω στα 3000. Επίσης, μια φορά είχα ανεβάσει ένα μιξαριστό σετ από έναν φίλο που έπαιζε στον Παλιάτσο στην Πεντέλη και μου έκανε copyright strike κάποιος από την «Καραγιάννης-Καρατζόπουλος», την παλιά εταιρεία που έκανε ταινίες. Αυτό έγινε για μια ταινία του 1968 που λεγόταν «Παλιάτσος». Στείλαμε mail, πήραμε τηλέφωνο και τελικά ο άνθρωπος ζήτησε συγγνώμη κι είπε πως έκανε λάθος.

Τη στιγμή εκείνη, ένα τουμπερλέκι άρχισε να ηχεί δίπλα στο αυτί μου και στο ηχείο της ηχογράφησης. Ακούω μια φωνή να λέει πάρα πολύ γρήγορα, σαν κασέτα σε fast-forward μία πρόταση η οποία κανείς δεν καταλαβαίνει τι λέει. Μετά, ακούγεται καθαρά: «Φοράς ακριβό παπούτσι. Δώσε μου 2 ευρώ.»

Ο Madoras σε νούμερα είναι εντυπωσιακός. 70.000.000 εκατομμύρια προβολές σε 242 χώρες –ανάμεσά τους, μια προβολή στη Λαπωνία και 10 στα νησιά Φίτζι. Το Κιριμπάτι και η Σομαλία είναι επίσης μεγάλοι fans. Τα public videos είναι περίπου 1.600 ενώ οι συνδρομητές πέρασαν τους 90.000 και, σύμφωνα με online μετρήσεις, θα περάσουν τους 100.000 σε περίπου 2 μήνες και ο Χάρης θα λάβει την ασημένια κονκάρδα του YouTube για τους 100k subscribers. Το καλύτερο με την περίπτωση του Χάρη είναι πως η μουσική είναι μια παγκόσμια γλώσσα. Έτσι, ακόμη και στο Κιριμπάτι, ενδεχομένως κάποιος διασκέδασε με τη μουσική του –αντιθέτως με το view που έχω στο blog από Γουαδελούπη, το οποίο έγινε μάλλον κατά λάθος.

18618715_10213093608957772_487152566_o

Πώς ξεκίνησε και πώς εξελίχθηκε το κανάλι;

Χ. : Στην αρχή είχε τεράστια επιρροή από την αφρικανική κουλτούρα. Στην πορεία, επειδή περάσαμε στον τομέα των events βάλαμε house και techno στοιχεία. Διατηρούμε τον εξής χαρακτήρα στο κανάλι: ό,τι μας κάνει να χορεύουμε και μας ταξιδεύει, ανεβαίνει στο κανάλι, ακόμη κι αν είναι κάτι που δεν αρέσει στον κόσμο. Πλέον, προσπαθούμε να πλαισιώνουμε τα τραγούδια με εξαιρετικές ποιοτικά –και εμφανισιακά- φωτογραφίες, οι οποίες θα τραβήξουν το βλέμμα του επισκέπτη, θα του γεμίσουν το μάτι. Συνεργαζόμαστε με μια κοπέλα από την Αυστραλία, με έναν τύπο από Ιταλία που ταξιδεύει πολύ στην Αφρική και διάφορους Έλληνες. Όταν έκανα το κανάλι δεν μου πέρασε καν από το μυαλό πως θα μπορούσα να κάνω event με ονόματα όπως ο Black Coffee, ο Little Louie Vega, ο Dennis Ferrer, ο Stephan Bodzin, o Âme, o Kiko Navarro και άλλους. Ήθελα πάντα να φτάσει ψηλά, ακόμη και με μια μουσική η οποία δεν είναι εξαιρετικά pop.

Ά. : Έχει μεγαλώσει αρκετά και το εύρος του καναλιού, ακριβώς λόγω των διαφόρων event τα οποία έχουμε διοργανώσει. Στην αρχή, ήταν σχεδόν αποκλειστικά αφρικανική μουσική, ενώ εγώ έπαιζα σκληρό house. Εγώ άρχισα να πηγαίνω προς τον Χάρη κι αυτός να έρχεται προς τα εμένα. Τα βρήκαμε λοιπόν κάπου στη μέση και μπορώ να πω πως είναι από τα ελάχιστα κανάλια που έχουν τόσο μεγάλο εύρος.

Ο Χάρης κι ο Άλκης φαίνεται να το έχουν βρει. Ποιο, είναι δύσκολο να το συγκεκριμενοποιήσεις, να το πιάσεις και να το χαρακτηρίσεις. Το Madoras In Da House είναι ένα κανάλι με τεράστιο εύρος και τεράστια επιτυχία, του οποίου η κινητήρια δύναμη είναι ακριβώς η αγάπη για τη μουσική.

Άκουσα με μεγάλη προσοχή τον Χάρη να μου μιλάει για τις μέρες που σηκωνόταν στις 7 παρά τέταρτο για να βρει και να ανεβάσει πρώτος το καινούριο περιεχόμενο που ανέβαινε στις 7. Τον άκουσα να μου μιλάει για τις φορές που χόρευε σαν μανιακός ώσπου πετάχτηκε μια φλέβα στον λαιμό του. Μου είπαν για μια κοπέλα της οποίας η ζωή άλλαξε προς το καλύτερο, μέσω ακριβώς της μουσικής του καναλιού, και για άλλους συνδρομητές οι οποίοι είχαν τις καλύτερες ερωτικές επαφές της ζωής τους ακούγοντας τα μιξ αφρικάνικης μουσικής του Madoras. Αυτό βέβαια εμένα με τρομάζει λίγο, το σεξ μετά μουσικής εννοώ, διότι μπορεί να φτάσεις στη δυστυχή συνειδητοποίηση πως κράτησε μόνο για ένα τραγούδι.

18618639_10213095330640813_2063858253_o

O Madoras φαίνεται να σφύζει από ζωή. Έχει μια καρδιά που χτυπά και στέλνει αίμα σε 242 χώρες. Και όλα αυτά ξεκίνησαν από το 0, από την μικρή συγκριτικά με τα παγκόσμια μεγαθήρια πόλη του Βόλου. Αγαπώ τους ανθρώπους που παίρνουν το τίποτα και το κάνουν κάτι. Πιστεύω στη ρομαντική φύση του Χάρη, ο οποίος ξυπνά και κοιμάται με μουσική στ’ αυτιά του. Πιστεύω στην κινητήρια δύναμή του, τη μπολιασμένη με δουλειά και πολλή προετοιμασία.

Ο Χάρης κι ο Άλκης πήραν μια άμορφη ιδέα και την έκαναν κοινότητα, ελπίδα και χαμόγελο.

Αυτήν την Παρασκευή, στις 26/05 στο πολυαγαπημένο Uberdooze (βλέπε εδώ το κείμενό μου για το μαγαζί με τον Αρχάγγελο Γαβριήλ πάνω από το booth) είναι το επόμενο event του Madoras, στο οποίο θα παίζει και ο atsou αλλά και ο Le Croque, ο άλλος resident DJ του Madoras. Εσύ θα λείπεις από το ροζ και sweaty dancefloor;

18342548_1659132850793582_7391236816541002721_n

Most Watched

Madoras Picks

Madoras In Da House YouTube Channel here

Madoras In Da House Official Facebook Page here

Atsou Official Facebook Page here

Advertisements
Tagged with: